Ariana Grande geeft benefietconcert voor slachtoffers aanslag Manchester

Ariana Grande keert terug naar Manchester voor een benefietconcert om de slachtoffers van de aanslag van maandagavond 22 mei te herdenken en geld in te zamelen voor de slachtoffers en hun families. 

In een verklaring op Twitter condoleert de zangeres de nabestaanden van de aanslag die afgelopen maandagavond plaatsvond. Grande had die avond een optreden gegeven in de Manchester Arena.

"De manier waarop iedereen met elkaar meeleeft, liefde toont en elkaar probeert te troosten laat exact het tegenovergestelde zien van de duivelse daad die zich maandag heeft voltrokken. Het spijt mij dat jullie zoveel pijn en angst hebben moeten meemaken", aldus de zangeres. 

Ontploffing

Na afloop van het concert klinkt een doffe explosie. Er ontstaat paniek, concertbezoekers rennen verschillende kanten op. Later blijkt dat in de openbare ruimte vlak buiten de concertzaal een ontploffing heeft plaatsgevonden.  

Lange tijd ligt het dodental op 19, maar de politie maakt dinsdagochtend bekend dat dit aantal is opgelopen naar 22. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen die het concert van tieneridool Grande bezochten, de jongste van hen is een meisje van acht jaar. Veel andere slachtoffers liggen op dit moment nog in het ziekenhuis.

"Ik ben niet van plan om de rest van het jaar bij mijn fans vandaan te blijven, zonder hen te zien, vast te houden of ze een hart onder de riem te steken. Daarom moeten we als reactie op deze daad juist dichter bij elkaar zien te komen. We moeten elkaar helpen, liefhebben, nog harder zingen en vriendelijker tegen elkaar zijn dan we ooit geweest zijn."

Veilige plek

"Toen ik aan de Dangerous Woman Tour begon zei ik: Ik wil dat deze show een veilige plek voor mijn fans zal zijn. Een plek waar ze kunnen ontsnappen aan hun dagelijks leven, iets kunnen vieren en zichzelf kunnen zijn. Deze aanslag zal dat niet veranderen."

Woensdag bevestigde het management van de zangeres aan TMZ dat de tournee werd stilgelegd. "De Dangerous Woman Tour van Ariana Grande is stilgelegd zodat we de situatie verder kunnen onderzoeken en de slachtoffers kunnen herdenken", zo liet het management weten. 

"We zullen doorgaan om de personen die we verloren hebben, hun geliefden, mijn fans en ieder ander die hierdoor geraakt is te blijven eren. Zij zullen in mijn hoofd en gedachten zijn en ik zal de rest van mijn leven aan hen blijven denken", sluit de zangeres af. 

Details over het benefietconcert zullen later volgen zegt de zangeres.
 

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie