Ariana Grande bevestigt stilleggen tournee na aanslag in Manchester

Het management van zangeres Ariana Grande (23) heeft bevestigd dat ze haar tournee heeft stilgelegd na de terreuraanslag bij haar concert in Manchester.

Op dinsdag werd al vermoed dat Grande haar tournee zou stilleggen, maar er was nog niets officieel bevestigd.

Het management van de zangeres bevestigt nu aan TMZ: "De Dangerous Woman tour van Ariana Grande is stilgelegd zodat we de situatie verder kunnen onderzoeken en de slachtoffers kunnen herdenken."

Grande's management heeft de twee concerten in de O2 Arena in Londen van komende donderdag en vrijdag afgezegd. Ook haar optredens in Antwerpen, het Poolse Lodz, Frankfurt en Zwitserland gaan niet door. Concert promoter Live Nation verklaarde woensdag dat mensen met kaarten voor de afgezegde concerten hun geld terugkrijgen.

Dinsdag vloog de zangeres samen met haar moeder terug naar haar geboortestad Boca Raton, waar ze werden opgewacht door familie en Ariana's vriend Mac Miller.

Bij de aanslag bleef Grande zelf fysiek ongedeerd. Op Twitter schreef ze "gebroken" te zijn. 

Islamitische Staat (IS) eiste dinsdag de aanslag in de concertzaal op. Bij de explosie, die net na afloop van het concert plaatsvond, kwamen 22 mensen om het leven. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen en tieners. 59 mensen raakten gewond.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie