Boef grote winnaar FunX-awards

Boef is dinsdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de FunX-awards. D​e rapper werd onder meer uitgeroepen tot artiest van het jaar. Met zijn hit Habiba won hij ook in de categorie beste video. Daarnaast kreeg hij de prijs voor beste mc en won hij in de categorie beste samenwerking.

Broederliefde wist van de zes nominaties er twee te verzilveren. In de categorie beste album versloeg Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde het album Slaaptekort van Boef. Broederliefde won bovendien de award voor beste groep.

De FunX Award voor beste nummer ging naar Ronnie Flex en Frenna voor hun nummer Energie

FunX reikte in Paradiso publieksprijzen uit in elf categorieën. Er waren optredens van Jayh, Broederliefde, Boef, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Mula B, F1rstman en Sevn Alias. De awards werden uitgereikt door Churandy Martina, Dave Roelvink, Supergaande, Veronica van Hoogdalem, Défano Holwijn, Monica Geuze en Miss Nederland Zoey Ivory.

Vechtpartij

AT5 meldde op dezelfde avond dat verschillende artiesten tijdens de uitreiking met elkaar op de vuist zouden zijn gegaan. Wat de aanleiding was voor het conflict en wie precies aan het vechten waren, bleef echter onduidelijk.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie