Zangeres Ariana Grande heeft haar tournee stilgelegd na de terreuraanslag bij haar concert in Manchester.

Dat heeft een bron laten weten aan CNN. Grande heeft zelf nog niet bevestigd dat ze haar tournee afbreekt. Een andere bron zegt in Variety echter dat er nog geen definitieve beslissing is genomen. Dat zou wel snel gaan gebeuren, aangezien de zangeres optredens in Londen in de planning heeft staan voor donderdag en vrijdag. 

Volgens People is Grande na de aanslag naar Florida gevlogen. Op het vliegveld van Boca Raton werd ze opgehaald door haar familie. Met de reis zou voorzichtig geconcludeerd kunnen worden dat de concerten in Londen niet doorgaan. De O2 Arena, waar de optredens gehouden zouden worden, zegt contact te hebben met het team van de zangeres en nog geen informatie te kunnen geven.

Bij de aanslag bleef Grande zelf fysiek ongedeerd. Op Twitter schreef ze "gebroken" te zijn. 

De Manchester Arena, waar de aanslag plaatsvond, maakte dinsdag bekend dat vanwege de gebeurtenissen en het lopende onderzoek door de politie ook concerten van Take That voorlopig niet doorgaan. De muziekgroep zou donderdag, vrijdag en zaterdag optreden.

Take That

Wanneer de shows worden ingehaald, is nog onduidelijk. Take That liet eerder weten dinsdagavond niet op te treden vanwege de aanslag. "Uit respect voor alle mensen en hun families die gisteravond in de Manchester Arena werden getroffen, hebben we besloten onze show van vanavond in Liverpool uit te stellen", aldus de band via Twitter. 

Islamitische Staat (IS) eiste dinsdag de aanslag in de concertzaal op. Bij de explosie, die net na afloop van het concert plaatsvond, kwamen 22 mensen om het leven. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen en tieners. 59 mensen raakten gewond.