Ariana Grande 'gebroken' om aanslag na concert Manchester

Ariana Grande heeft dinsdag met afschuw gereageerd op de aanslag bij haar concert in de Manchester Arena. "Gebroken. Vanuit het diepste van mijn hart. Ik heb er geen woorden voor."

Haar management reageerde ook: "Vannacht zijn onze harten gebroken. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe erg we het vinden voor de slachtoffers en hun families die het slachtoffer zijn geworden van deze zinloze aanval."

"We rouwen om de kinderen en andere slachtoffers die om het leven zijn gekomen door deze laffe daad." Het management van Grande bedankte ook de hulpdiensten. "We zijn dankbaar voor de onbaatzuchtige inzet van de hulpdiensten van Manchester die met gevaar voor eigen leven hulp boden aan de slachtoffers."

Na afloop van het concert maandagavond in Manchester kwamen zeker negentien bezoekers om het leven en raakten rond de vijftig fans gewond. De politie in Manchester behandelt de ontploffing als een terroristische aanslag.

Een woordvoerder van de zangeres liet maandagavond aan Variety weten dat Grande, die net van het podium was toen de explosie plaatsvond, ongedeerd bleef.

Londen

Volgens entertainmentwebsite TMZ zeggen bronnen rond Grande dat het volgende concert in Grande's Dangerous Woman Tour, aanstaande donderdag in de O2-arena in Londen, op losse schroeven staat. Ze zou hier pas beslissingen over willen nemen als ze er emotioneel klaar voor is. De zangeres gaf vorige week nog twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Het Sportpaleis in Antwerpen, waar Grande komende zondag haar opwachting zou maken, acht de kans klein dat de zangeres zal komen. De organisatie heeft echter nog geen officiele bevestiging dat het concert geannuleerd zal worden, schrijft De Standaard.

Concertorganisator Mojo bekijkt ondertussen of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij andere concerten in Nederland. Dat vertelde een woordvoerder dinsdag.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie