OG3NE keurde Songfestival-lied van BLØF-zanger af

BLØF-zanger Paskal Jakobsen heeft op verzoek van OG3NE samen met een Engelstalige singer-songwriter een nummer voor hun deelname aan het Songfestival geschreven. Het lied werd echter niet gekozen.

"(...) hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan. Dat was gemaakt door hun vader, begreep ik. Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden", zegt Jakobsen in gesprek met het AD.

OG3NE reageerde maandag via Twitter op de uitspraken van Jakobsen: "Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft 't allemaal maar Bløf"

Geen 'nee'

De band zou, als ze gevraagd zouden worden om Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival, niet meteen nee zeggen. Zanger Paskal Jakobsen denkt in eerste instantie dat de band het niet zou moeten doen, maar geeft toe aan de krant niet meteen nee te zullen zeggen.  

"Er is wel iets veranderd. Had je het zes jaar terug gevraagd, dan had ik meteen 'nee!' geroepen. Maar na Anouk en de Common Linnets zou ik een verzoek wel even goed overdenken. Het kan vruchtbaar zijn voor je carrière", aldus de zanger. 

'Verschrikkelijk'

Toetsenist Bas Kennis zou er ook niet negatief tegenover staan: "Ik heb de liedjes van dit jaar beluisterd. 90 procent vond ik verschrikkelijk, maar er zaten een paar erg goeie tussen. Portugal bijvoorbeeld", aldus Kennis.

OG3NE werd met hun nummer Lights and Shadows dit jaar elfde in de finaleronde van het Songfestival.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie