Haren van The Beatles voor 10.000 euro geveild

Tijdens een online veiling zijn afgelopen week enkele haartjes van de vier The Beatles leden voor bijna 10.000 euro geveild. Er was belangstelling vanuit de hele wereld voor de haren die uiteindelijk vier keer meer opbrachten dan verwacht. 

"De haren in de veiling zijn op 12 december 1964 afgeknipt tijdens de Beatles film A Hard Day’s Night. Na de knipbeurt zijn ze direct verzameld door een slimme visagist die ze later heeft verkocht aan fans", aldus Denny Hoekstra, The Beatles-expert bij veilingsite Catawiki. 

Tijdens de veiling werden de haren van de zangers afzonderlijk van elkaar verkocht. De haren van Paul McCartney waren bij de bieders het meest gewild. Deze werden uiteindelijk door een Franse bieder gekocht voor ruim 2.700 euro. De haren van George Harrison en Ringo Starr brachten elk 2.600 euro op en werden gekocht door een bieder uit Frankrijk. De haren van John Lennon brachten 1.200 euro op.

Napoleon

Het duurste haartje ter wereld is waarschijnlijk die van keizer Napoleon. Vorig jaar werd een haartje van 4 millimeter van Napoleon voor 2.400 euro geveild. Afgemeten in lengte is dit waarschijnlijk het duurste haartje ter wereld.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie