Shakira komt na drie jaar met nieuw album El Dorado

Shakira komt na jaren weer met een nieuw album. De Colombiaanse zangeres kondigde donderdag via sociale media aan dat El Dorado eind deze maand verschijnt. Het is de opvolger van de plaat Shakira uit 2014.

"Ik ben zo blij aan te kunnen kondigen dat mijn nieuwe album El Dorado op 26 mei verschijnt", schrijft Shakira in haar bericht op Instagram.

Eerder vertelde de zangeres al dat ze aan een nieuw album werkte, waarop veel persoonlijke liedjes staan. "Ik heb veel nummers opgedragen aan de vader van mijn kinderen", zei ze in een programma op het Spaanstalige televisienetwerk Telemundo

Shakira is getrouwd met voetballer Gerard Piqué, met wie ze twee zoontjes heeft. 

Tour

Eén nieuw nummer dat Shakira voor Piqué schreef, kennen we al. Me Enamoré verscheen begin vorige maand. "Het gaat over hoe Gerard en ik elkaar hebben leren kennen en hoe we verliefd werden", zegt Shakira over het lied. "We hebben allemaal een liefdesverhaal om te vertellen en dit is het mijne."

Niet alleen Piqué is een inspiratiebron geweest voor het nieuwe album; haar kinderen Milan en Sasha zijn dat ook. Na de release van het album zal een tour volgen, zegt Shakira. Die ervaring wil ze graag met haar zoons delen, als wordt dat geen makkelijke klus. Haar man moet immers spelen en zal niet mee op reis kunnen. "Dat wordt dus mijn eerste tour mét twee kinderen. Daar kan ik wel wat geluk bij gebruiken."

Haar jongste zoon Sasha werd in 2015 geboren.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie