Roxeanne Hazes brengt vrijdag haar eerste eigen single Ik was toch je meisje uit. De dochter van wijlen volkszanger André Hazes draait al jaren mee in de muziekbusiness, maar komt nu pas voor het eerst met eigen materiaal.

Het debuutalbum van Hazes verschijnt na de zomer bij platenlabel Top Notch. De zangeres stond al vele malen op het podium met muziek van haar vader, maar begon twee jaar geleden pas met het schrijven van nummers voor zichzelf.

"Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan", vertelt Roxeanne Hazes. "Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien."

Eerder schreef ze op veertienjarige leeftijd nummers voor het debuutalbum van haar broertje André, met wie ze een moeizame relatie heeft. Ook was ze begin dit jaar horen op Ballade van de moord van Thijs Boontjes Dans- en Showorkest.

Clip

De single van Hazes, met bijbehorende clip opgenomen op de Haagse kermis, is vanaf vrijdag te horen via alle digitale kanalen en vanaf donderdag te zien op YouTube.