Tyler, the Creator annuleert Europese tournee

Rapper Tyler, the Creator heeft zijn Europese tournee om 'agendatechnische redenen' geannuleerd. Ook zijn concert in Paradiso Amsterdam op 5 juli gaat hiermee niet door.

"Geen Europese tour meer, sorry. Volgende keer", schrijft Tyler Gregory Okonma (26), de echte naam van de rapper, op Twitter. De rapper zegt niet waarom hij de tour heeft geannuleerd.

Paradiso bevestigt aan NU.nl dat de show niet doorgaat. Het optreden van de controversiële rapper in Paradiso was uitverkocht en werd eerder al verplaatst van 7 juli naar 5 juli.

"Ik cancel zelden shows en bied mijn oprechte excuses aan", liet hij Paradiso weten. "Ik beloof het goed te maken met jullie allemaal. Ik lieg niet."

De concertzaal zegt dat mensen met een kaartje hun geld kunnen terugvragen bij Ticketmaster. Naast Nederland zou Okonma ook Rusland, Duitsland, Portugal, Spanje en Frankrijk aandoen voor een show.

Verbannen

De rapper was eerder negatief in het nieuws omdat hij het Verenigd Koninkrijk niet meer in mag voor de komende drie tot vijf jaar. Hij wordt beschuldigd van het schrijven van homofobe nummers.

Ook voerde een feministische groep campagne tegen de artiest vanwege de in hun ogen vrouwonvriendelijke teksten.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie