De erven van Prince, die eerder eisten dat een nieuw album van de overleden zanger later wordt uitgebracht, willen de muziek nu gebruiken in een realityshow.

De realityserie zou zich momenteel in het voorstadium van productie bevinden en draaien om de veranderde levens van de erfgenamen van Prince, die vorig jaar april op 57-jarige leeftijd overleed. Zij zouden de muziek tijdens de show, die nog niet is verkocht aan een televisienetwerk, in première willen laten gaan, melden bronnen aan TMZ.  

Eerder wilde George Ian Boxill, de vaste studiopartner van de zanger, de nieuwe EP Deliverance op Prince's sterfdag uitbrengen. Dit werd echter aangevochten door de erfgenamen van de zanger. De rechter oordeelde dat Boxill niet de rechten heeft om te muziek uit te brengen, waarna werd besloten dat Boxill de opnamen moet overdragen aan de erven.

Prince: Een overzicht van zijn imposante podiumkunsten
140
Prince: Een overzicht van zijn imposante podiumkunsten

Verbod

Verder geldt er een verbod tot 3 mei op het uitbrengen van de muziek. Als de erven van Prince de muziek inderdaad willen gebruiken in de televisieserie, zal het nog langer duren voordat de nieuwe nummers voor het grote publiek te horen zijn. 

Al sinds de dood van Prince op 21 april 2016 is er onenigheid over zijn muzikale nalatenschap. Boxill beweert dat de rechten van het werk dat hij vrijdag wilde uitbrengen, bij hem liggen.

Het titelnummer van het album was op 19 april al beschikbaar via iTunes en Apple Music.