Popduo Milli Vanilli heeft in 1990 niet onder dwang, maar vrijwillig de Grammy Award voor beste nieuwe artiesten van het jaar ingeleverd, nadat was gebleken dat de zangers de nummers op het album Girl You Know It's True niet zelf hadden gezongen. 

Dit beweert zanger Fab Morvan (50) in het AD.

Het succes van Milli Vanilli nam 27 jaar geleden een grote duikvlucht toen bekend werd dat ze alle nummers tijdens shows playbackten. Maar de deels in Amsterdam woonachtige Morvan ontkent dat hij de hoogste onderscheiding in de Amerikaanse platenindustrie gedwongen heeft afgestaan en wil dat nu graag rechtzetten.

''We hebben zélf aangeboden die Grammy in te leveren. De Grammy-organisatie heeft dat geaccepteerd. We zijn nooit gedwongen. Teruggeven was het enige wat we konden doen. Het is geen eerlijk spel geweest'', zegt Morvan.

De zanger woont deels in Amsterdam, waar hij op 15 juni optreedt in Paradiso. Met een live-band speelt hij de klassiekers Girl You Know It's True, Baby Don't Forget My Number en Blame It on the Rain, maar ook nieuwe up-tempo tracks.