Dj Jazzy Jeff and The Fresh Prince gaan officieel weer op tournee. Het hiphopduo bestaande uit Jeffrey A. Townes en acteur Will Smith is een van de hoofdacts op MTV Summerblast. 

Het festival vindt plaats op 26 augustus in Poreč, Kroatië. Een dag later speelt het duo op het Livewire Festival in Blackpool, Engeland.

Townes en Smith maakten in de jaren negentig furore met klassiekers als Summertime en Yo home to Bel Air, het themanummer van de komedieserie The Fresh Prince of Bel-Air. In de serie speelden Townes en Smith beiden een rol.

Hoewel het duo nooit officieel uit elkaar is gegaan, werkten de twee de afgelopen decennia nauwelijks meer met elkaar. Smith stortte zich op zijn Hollywood-carrière terwijl Townes in de muziekindustrie actief bleef. Vorig jaar hintten de twee al wel op een reünietour.

Terugkeer

Verschillende Amerikaanse media denken dat dit wel eens de start kan zijn van een grote terugkomst van Smith in de muziek. De acteur, die naast zijn singles met Jazzy Jeff ook vele solohits scoorde, zei in de afgelopen jaren vaker dat hij klaar is voor een terugkeer. Zijn laatste album stamt uit 2005.