Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Beatlesalbum Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band worden er diverse speciale edities uitgebracht. 

Dat meldt Entertainment Weekly.

Op Record Store Day op 22 april komt een speciale limited edition vinyl single uit met de nummers Strawberry Fields Forever en Penny Lane. Dit waren de eerste nummers die de Beatles in 1967 opnamen voor de lp, waar ze uiteindelijk niet op terechtkwamen.

Op 26 mei worden er diverse jubileumedities van het album uitgebracht. De luxe cd en vinyl versies zijn aangevuld met nog nooit eerder uitgebrachte nummers, die het album niet hebben gehaald.

Voor de grootste liefhebbers komt er een 'super deluxe' editie, bestaande uit zes cd's met een stereo versie, de originele mono versie en opnames die niet op het album zijn terechtgekomen. Ook bevat de box dvd's met het originele promotiemateriaal van het album en een niet eerder uitgebrachte documentaire The Making of Sgt. Pepper, met interviews met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.

Liverpool

In Liverpool, de thuisstad van The Beatles, wordt Sgt. Pepper's eind mei, begin juni met een speciaal festival drie weken lang geëerd. Overal in de stad zijn er festiviteiten. De twee nog in leven zijnde leden van de Beatles, Paul McCartney en Ringo Starr, geven hun zegen aan de festiviteiten in Liverpool, maar komen niet.