Dirk Scheele, kinderpopster en bekend van zijn populaire theatershows en tv-programma op Nickelodeon, gaat internationaal. De zanger gaat een cd uitbrengen in het Engels en in het Duits.

De release van de albums New Children's Songs en Neuedeutsche Kinderlieder gaat gepaard met de lancering van YouTube-kanalen in het Engels en Duits.

Met de nieuwe cd’s hoopt Scheele niet alleen fans in het buitenland aan te spreken, maar wil hij zijn Nederlandse fans ook helpen met een aanzetje om Engels en Duits te leren. De zanger heeft sinds 2015 hard gewerkt om de twee buitenlandse cd's met twintig nieuwe kinderliedjes en twee YouTube-kanalen met beide veertien video's uit te kunnen brengen. Ook volgde Scheele speciale uitspraakles.

Volgens de zanger is er zeker online een grote markt voor nieuwe kinderliedjes. "Ik zie dit echt als hét moment om mijn liedjes ook in andere talen te lanceren", stelt hij. "Door de snelle ontwikkeling en grote populariteit van streamingdiensten kan ik mijn muziek gemakkelijk de wereld in sturen." 

Op zijn Nederlandstalige YouTube-kanaal heeft de zanger inmiddels al 1,5 miljoen views per maand.

Belevingswereld

Scheele kreeg in Nederland landelijke bekendheid met zijn theaterprogramma's over Dikkie Dik en zijn liedjesprogramma's op zender Nickelodeon. Daarnaast verzorgt hij met regelmaat zomerconcerten voor kinderen.

Zijn liedjes en teksten kenmerken zich door eenvoud, interactiviteit en aansprekende melodieën. De onderwerpen bevinden zich altijd in de belevingswereld van de kinderen. De zanger begon zijn loopbaan ooit als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Hier schreef hij zijn eerste kinderliedjes als ondersteuning in zijn werk met deze kinderen.

Op zijn werk, maar ook daarbuiten sloegen de liedjes enorm goed aan bij peuters en kleuters. Toen de vraag naar zijn liedjes en het aantal optredens steeds groter werd heeft hij twintig jaar geleden de overstap naar het theater gemaakt.