De Academy of Country Music heeft voor de achtste keer op rij Miranda Lambert verkozen tot beste zangeres.

De 33-jarige heeft de belangrijke countrymuziekprijs elk jaar sinds 2009 gewonnen. Tijdens de ACM Awards van 2016 moest ze eer delen met Reba McEntire.

Lambert won ook de award voor beste album, voor The Weight of These Wing. Ze schreef de plaat na haar scheiding van Blake Shelton, en bedankte in haar speech haar fans "dat ik mijn hartzeer met jullie mocht delen".

Voorafgaand aan de awardshow in Las Vegas zei de countryzangeres nog dat het een beetje voelde alsof haar dagboek uit die tijd werd genomineerd.

Scheiding

Shelton en Lambert zetten in 2015 na vier jaar een punt achter hun huwelijk. Shelton heeft inmiddels alweer een tijd een relatie met Gwen Stefani, Lambert date met zanger Anderson East. Na haar publieke scheiding houdt Lambert haar privéleven liever buiten de schijnwerpers, maar bij uitzondering verscheen het stel zondagavond wel samen op de rode loper.

Bij de ACM Awards werd Thomas Rhett verkozen tot beste zanger, hij mocht ook de prijs voor beste lied in ontvangst nemen voor Die A Happy Man. De award voor beste countrygroep ging naar Little Big Town.