Rapper Boef heeft spijt van de beledigende vlogs die hij in september 2016 maakte. "Met de kennis die ik nu heb, zou ik die beledigende vlogs nooit hebben gemaakt."

In de vlogs beledigde de rapper, die eigenlijk Soufiane Boussaadia heet, de politie nadat hij gearresteerd werd voor opruiing. In de video's deed hij uitspraken als "deze flikkers laten me gewoon onschuldig zo lang vastzitten" en "en ik ben weer vrij, ik heb niets geleerd. We leren niets van detentie."

In gesprek met De Volkskrant vertelt hij dat het "naïef" was om te denken dat zijn emotionele reacties geen grote gevolgen zouden hebben. "Daar is iets misgegaan. (...) Ik heb die bewuste vlog ook verwijderd. Ik heb de gevolgen gewoon niet kunnen overzien."

'Volwassener'

De rapper kreeg in januari 2017 een taakstraf van tachtig uur opgelegd voor de opruiende video's. Later ging hij daar tegen in hoger beroep. Op de vraag van de krant of de 24-jarige rapper alleen berouw toont omdat hij is betrapt antwoordt hij ontkennend.

"Ik ben volwassener geworden. En ik weet nu dat ik een voorbeeldfunctie heb voor die paar honderdduizend kids die me online volgen. Veel jongeren vinden het stoer wat ik doe. Ik wil voorkomen dat ze me nadoen", aldus Boussaadia.

"Met mijn vlogs laat ik nu zien dat ik niet die verschrikkelijke persoon ben die ik zelf heb neergezet en die door de media is uitvergroot. Eerlijk gezegd denk ik ook niet dat zoveel mensen mij zouden steunen als ik een slecht mens was. Maar ik heb liever dat het hele land me omarmt dan alleen wat jongerengroepen hier en daar."