Concertorganisator Mojo hoopte tot op het laatste moment dat de Canadese rapper Drake maandagavond in de Ziggo Dome kon optreden. 

"Hij was overdag al beroerd", zegt een woordvoerder van concertorganisator Mojo tegen NRC.

"Wat hij precies had, weet ik niet, en dat is ook privé", aldus de zegsvrouw. Volgens haar was er een arts bij gehaald en kreeg Drake medicijnen waarmee tot op het laatste moment werd gehoopt dat de show toch door kon gaan.

De rapper wilde het zelf wel proberen maar mocht niet van de dokter. "Dan is er niks aan te doen."

Publiek gaat tekeer, Drake verschijnt weer niet tijdens concert Amsterdam
Publiek gaat tekeer, Drake verschijnt weer niet tijdens concert Amsterdam

Drugs

Sinds de afgelasting doen allerlei geruchten de ronde dat Drake aan de drugs had gezeten, maar dat is volgens Mojo volslagen onzin. "Ze verzinnen het waar je bij staat. Niemand had toegang tot het kleedkamergebied", zegt de woordvoerder. "Dus dit is gewoon stemmingmakerij om dit op Twitter te zetten."

Het annuleren van de show zorgde voor veel boze reacties van de fans. Mojo is naar eigen zeggen "platgebeld en platgemaild". Een woordvoerder kan niet zeggen om hoeveel mails het exact gaat. "We krijgen erg veel reacties, het was een drukke dag." Voor een boycot zegt het bedrijf niet bang te zijn.

Niet alleen Mojo heeft de handen vol aan Drake; ook bij Ziggo Dome en verkoopsite Ticketmaster hebben zich veel gedupeerde en boze fans gemeld.

Grieven

Verder heeft het programma #BOOS van Tim Hofman fans opgeroepen hun grieven door te sturen. Volgens een woordvoerder van de redactie heeft dit zeker honderd rechtstreekste individuele klachten opgeleverd. "Maar dan tellen we de reacties die Tim via Twitter heeft ontvangen nog niet mee, daar hebben we minder zicht op."

Het is de derde keer dat Drake zijn optreden uitstelt. Het concert van maandag stond oorspronkelijk gepland voor 20 januari, maar werd toen uitgesteld om "productionele redenen".

Om dezelfde reden ging ook het concert op 26 januari niet door en werd het verplaatst naar maandag. Het optreden wordt nu woensdag alsnog ingehaald. Dinsdagavond heeft Drake ook een optreden in de planning staan in de Ziggo Dome.