De reguliere kaarten voor het concert van Metallica op 4 en 6 september in de Ziggo Dome zijn uitverkocht. Voor het concert zijn alleen nog VIP kaarten verkrijgbaar.

Dat meldt verkoopsite Ticketmaster.

De band kondigde vorige week het Europese deel van de Worldwired-tour aan, die van start gaat met de optredens in Amsterdam. De concertreeks vindt plaats naar aanleiding van het nieuwe album Hardwired.. to Self-Destruct, dat vorig jaar november werd uitgebracht.

De laatste keer dat de band in Nederland een optreden gaf was tijdens Pinkpop 2014. Dit jaar staat de Noorse band Kvelertak in het voorprogramma van het concert in Amsterdam.

Ongewenste tussenhandel

De kaartjes voor de concerten van Metallica in Amsterdam werden vrijdag alleen op naam verkocht. Metallica wil zo 'ongewenste tussenhandel' voorkomen. Fans konden maximaal vier kaarten kopen op hun eigen naam of deze al direct op vier verschillende namen zetten. De namen worden aan de deur gecontroleerd en kunnen tussentijds niet meer worden gewijzigd. Het verkopen van concertkaartjes op naam is ondanks het gesjoemel met tickets nog redelijk uniek. Vorig jaar was in Nederland Radiohead een van de eerste grote bands die dat deed.