Ed Sheeran erkent invloed TLC-hit No Scrubs op zijn nummer Shape of You

Ed Sheeran heeft drie componisten toegevoegd als schrijver van zijn hit Shape Of You. Kandi Burruss en Tameka Cottle schreven het TLC-nummer No Scrubs uit 1999 en Kevin Briggs produceerde het liedje destijds.

Sinds de release van Shape Of You werd er veel gespeculeerd over de invloed die No Scrubs heeft gehad bij het schrijven van het lied. De tekst en muziek die voor het refrein van de single te horen zijn, leken volgens veel luisteraars wel erg veel op een stuk uit het nummer waarmee TLC een grote hit scoorde.

Dinsdag liet Sheeran bij de Amerikaanse muziekrechtentoezichthouder ASCAP de namen van de drie noteren als co-schrijvers van zijn nummer, dat momenteel op nummer 1 staat in onder meer de VS, Engeland en Nederland.

De componisten reageerden opgetogen over het besluit. "Gefeliciteerd met je nummer 1-album, Ed Sheeran, en dank dat je ons laat meedelen in je succes", schreef Kandi Burruss op Instagram. Tameka Cottle, ook bekend onder haar artiestennaam Tiny, liet weten dat ze zich 'gezegend' voelde met de geste en voorzag de post van een emoji met een dollarbriefje.

Lees meer over:
Tip de redactie