Douwe Bob vindt grootste optreden in zijn carrière spannend

Douwe Bob staat op zaterdag 25 maart in Afas Live. Nooit eerder speelde de muzikant een volledig concert voor zoveel mensen. "Het is het grootste concert dat ik ooit heb gedaan, dus dat vind ik spannend."

"Maar ik heb door de jaren heen… Haha, nu lijkt het alsof ik al vet lang bezig ben! Nou ja, wat ik wil zeggen: ik ben nu een jaar of vijf professioneel aan het spelen en heb in die tijd veel geleerd", zegt de zanger in gesprek met Veronica Magazine.

"Ik heb een aantal situaties meegemaakt waarin het zwemmen of verzuipen was. En daar ben ik goed uitgekomen. Ik ben wel klaar voor zo’n groot optreden."

Om de grote zaal intiem te maken, wil Douwe Bob de ruimte transformeren tot een grote bar. 

"We gaan de grote ruimte gebruiken, maar het ook af en toe heel intiem maken. Dat is het idee. Ik wil echt met zijn allen die avond beleven, ik denk dat mijn kracht ook ligt in de interactie met het publiek. Het is een uitdaging om dat in zo’n enorme ruimte te doen, maar het gaat lukken."

Geen vuurwerk

Daarnaast wil de voormalig Eurovisie Songfestivaldeelnemer het publiek niet vervelen met een standaard optreden.

"Dus als ik daar alleen met mijn gitaar sta, zou ik als bezoeker ook denken: wat maak je me nou, vent? Ik ben niet iemand die vuurwerk gaat afsteken, dat past niet bij me. Maar ik heb wel wat leuke trucjes achter de hand. Misschien ga ik wel Houdini-achtige shit doen, mezelf geboeid in een aquarium laten zakken. Haha! Nee, dat ga ik niet doen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie