Ed Sheeran boycot sites die concertkaartjes doorverkopen

Ed Sheeran is een van de artiesten die zich achter de boycot heeft geschaard van sites die concertkaartjes doorverkopen. 

De kaarten worden bij de start van de onlinevoorverkoop voor een groot deel opgekocht en daarna voor soms wel het tienvoudige bedrag aangeboden op de platforms als ViagogoGet Me In!Stubhub en Seatwave. Deze praktijken zijn veel artiesten en fans een doorn in het oog. 

In het Verenigd Koninkrijk loopt nu een campagne om de handel en wandel van de platforms te dwarsbomen. The FanFair Alliance heeft concertgangers opgeroepen sites als Seatwave en Viagogo te boycotten. De organisatie geeft fans die naar concerten willen tips om op een andere, en meestal goedkopere, manier aan kaarten te komen. Artiesten als Radiohead en Mumford & Sons steunden die actie al.

Benefietconcert

Sheeran doet dat nu ook. Een benefietconcert van hem was de aanleiding van The FanFair Alliance om in actie te komen. Kaarten voor de show werden via Viagogo voor duizenden euro's doorverkocht. De handelaren staken de winst in eigen zak.

In een statement roept de zanger zijn fans op de doorverkoopplatforms te mijden. "En als je om wat voor reden dan ook je kaartje moet verkopen, doe dat dan voor een normale prijs", laat hij optekenen. De manager van Sheeran gaat met Britse parlementariërs in gesprek om te kijken of de politiek kan optreden tegen deze vorm van kaartverkoop.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie