Gerard Joling heeft wel eens gedacht aan stoppen met de Toppers, maar is er momenteel nog niet aan toe. De zanger denkt wel dat 'jong bloed' de groep goed zou doen.

"Dan denk ik aan André Hazes jr. of Tino Martin. Daar is het nu nog te vroeg voor, maar misschien dat ik, als ik zestig ben, denk: Het is goed zo. Dan zijn zij wel geschikt", aldus de 56-jarige zanger in gesprek met Privé.

In het verleden heeft Joling wel eens aangegeven bij zijn Toppers-collega's René Froger en Jeroen van der Boom dat hij overwoog te stoppen. "In april word ik 57, dus ben ik de oudste. Het ligt daarom voor de hand dat ik er als eerste mee stop. Ik kreeg daar enorm veel commentaar op van René en Jeroen. Ze vonden het onzin en vinden dat we in deze setting nog jaren mee kunnen."

Achteraf bleek dat volgens de zanger het geval, al denkt hij dat mensen zich vergissen in hoeveel tijd het kost om de concerten voor te bereiden en uit te voeren. "Tot mijn zestigste wil ik dit nog wel blijven doen, als het mij gegund is. Het is geen geheim dat ik me een slag in de rondte werk en soms wordt het me te veel. Dan zeg ik tegen mijn manager Wino: Waar doe ik het nog allemaal voor? Ik heb centen zat. Maar als ik dan in Oostenrijk of in Amsterdam in de ArenA al die vrolijke mensen zie, weet ik weer waarom ik het doe."