Royston Drenthe (29) wil onder zijn alias Roya2Faces niet over snelle auto's of over het bezitten van veel geld rappen. De oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Real Madrid vertelt in zijn nummers liever over het echte leven.

"Heb ik allemaal gezien. Dat is kleine-jongens-werk", zegt Drenthe in gesprek met de Volkskrant.

"Ik rap over reality. Boeman is een heel persoonlijk nummer. Daarin behandel ik mijn eigen fouten. Ik heb heus een spiegeltje."

Drenthe, die tussen 2005 en 2016 op het hoogste niveau in binnen- en buitenland voetbalde, ziet zichzelf op dit moment nog als beginnende rapper en kent zijn kracht.

"Ik krijg veel aanvragen voor grote dingen, maar ik moet eerst beter worden. Ik ben nog niet eens Jupiler League."

Genaaid

Drenthe had een onrustige carrière bij een veeltal clubs en had vaak moeite zich enkel en alleen op het voetbal te concentreren. De geboren Rotterdammer voelt dat hij door zijn nieuwe professie eindelijk zijn hart kan luchten over zijn voetbalverleden. 

"Ik ben zo vaak genaaid. Daar was ik klaar mee. Nee, niet door vrienden. Door zaakwaarnemers en clubbestuurders vooral. (...) Je moet altijd schuilen voor je eigen mening. Of je moet een pientere jongen zijn. Politicusje spelen. Dat kan ik niet, dat wil ik niet. En nu hoeft het niet meer. Nu ga ik mijn centen verdienen juist door te zeggen wat ik denk."

Drie oud-voetballers die nu muzikaal actief zijn
70
Video
Drie oud-voetballers die nu muzikaal actief zijn