Boyband B-Brave houdt ermee op. De vijf bandleden hebben gezamenlijk besloten te stoppen. Ze willen zich gaan richten op een persoonlijke carrière in de muziek en de entertainmentwereld.

"Het is een ongelofelijke reis geweest en we zijn ontzettend trots op elkaar in hoe ver we het hebben geschopt als Nederlandse band", schrijft B-Brave op Twitter.

"Dit hadden we nooit voor elkaar kunnen krijgen zonder de liefde, steun en toewijding van onze fans. Dankzij jullie hebben we muziek mogen uitbrengen, in uitverkochte zalen opgetreden, records verbroken, platinum platen ontvangen en vele prijzen gewonnen."

Cassius Verbond, Dioni Jurado-Gomez, Jai Wowor, Samuel Leijten en Kaj van der Voort geven nog een groot afscheidsconcert, waarover vrijdag meer bekendgemaakt wordt.

De band, die in 2013 als derde eindigde in X Factor, bracht in 2014 het album De eerste date uit. Vorig jaar volgde de ep Los, waarop nummers stonden als Verleiden en One Night Stand.

Vorige week werd bekend dat Cassius Verbond een van de deelnemers is aan het nieuwe seizoen van Adam zkt Eva, waarin voor het eerst naast onbekende Nederlanders ook bekende mensen te zien zijn.