Voor het eerst in vijf jaar brengt popgroep Steps nieuwe muziek uit. Het nummer Scared Of The Dark, dat geschreven werd door twee leden van ABBA, komt op 10 maart uit. 

Dit meldt Daily Mail.

Claire Richard, Ian 'H' Watkins, Faye Tozer, Lee Latchford-Evans en Lisa Scott-Lee brengen Scared Of The Dark uit om te vieren dat hun band twintig jaar geleden werd gevormd.

ABBA-leden Benny Anderson en Bjorn Ulvaeus hielpen de groep bij het maken van het nummer. Lisa Scott-Lee zei hierover tegen The Sun: "We werden altijd met ABBA vergeleken, dus het is fantastisch om nu met hen te werken."

Scared Of The Dark is onderdeel van het album Tears On The Dancefloor, dat vanaf 21 april verkrijgbaar is. Hiermee gepaard gaat een korte tour van vijftien dagen, met de Vengaboys als support-act.

"We denken dat Steps een beetje is wat mensen nu nodig hebben. We kunnen niet wachten om het nieuwe album en al onze favoriete hits tijdens de tour te laten horen", aldus de band. 

De popgroep had in de jaren negentig en in het begin van deze eeuw hits met nummers als 5,6,7,8TragedyBetter The Devil You Know. In 2001 ging de band uit elkaar, na meer dan twintig miljoen platen te hebben verkocht. De vijf kwamen daarna in 2011 nog kortstondig bij elkaar voor een reünie.