Thomas Acda mist het avond aan avond weg zijn voor een tournee niet. Twee jaar geleden stopte zijn populaire duo Acda en de Munnik met zanger Paul De Munnik. "Ik mis het avond aan avond van huis zijn niet." 

"Ik bedoel: het was geweldig, maar nu breng ik 's morgens mijn kinderen naar school of hang ik 's avonds met ze op de bank", aldus de 49-jarige acteur en zanger in het AD. "Dat houd ik voorlopig zo."

Acda schreef voor de nieuwe theatervoorstelling De Marathon de liedjes en kwam om die reden weer na een aantal jaar met een nieuw album. Toch wil hij in de krant benadrukken dat hij niet ineens solo is gegaan. "Ik had altijd al een eigen loopbaan. Als acteur, televisiemaker en schrijver. Daar komt nu ook een album bij."

"Paul is echt een solocarrière begonnen", legt Acda uit. In het interview wil hij het niet te veel hebben over zijn kwart eeuw bij Acda & De Munnik, waarmee hij jarenlang tourde en veel hits scoorde. De Munnik was degene die uiteindelijk de stekker uit het duo trok. "Dingen gaan voorbij. Je kunt blijkbaar niet altijd bij dezelfde club spelen. Ik voel niets dan liefde voor Paul."

Optelsom

"We kunnen prima zonder elkaar. Ik weet alleen niet of de optelsom nog hetzelfde is", vervolgt Acda, die toegeeft tijdens de opnames voor het album van De Marathon veel aan De Munnik te hebben gedacht. "We hadden altijd zo ontzettend veel lol in de studio. Met Paul zing ik ook veel makkelijker dan alleen. En mooier. Dat meerstemmige blijf ik prachtig vinden."

De acteur wil eind 2018 weer met een soloprogramma komen. Momenteel is hij nog druk bezig met zijn tweede boek en het regisseren van zijn tweede film.