Ed Sheeran heeft deze week zijn nieuwe album ÷ (Divide) uitgebracht. NU.nl maakte een overzicht van de recensies. 

NRC - Drie sterren

"Ed Sheeran is een vakman op het gebied van knap geconstrueerde popliedjes die hun doel raken bij een groot publiek. Anders dan in zijn confectiewerk voor en met Justin Bieber, Taylor Swift en One Direction, veroorlooft hij zich op zijn derde album ÷ (Divide) een persoonlijke, autobiografische invalshoek."

The Guardian - Twee sterren

"Dit is een glad album met potentie, eentje dat ruikt naar nostalgie en comfort, kampvuur, geurkaarsjes, gemorste glaasjes Guinness en, voor mensen die nog niet af zijn gehaakt bij deze algoritmische zangkunst, de scherpe stank van de goedkope parfum van een verkoper."

Lees hier de volledige recensie

The Telegraph - vier sterren

"Dit is een reeks van directe, melodische, pakkende, betekenisvolle liedjes met regels en refreinen op alle juiste plekken. Ze zijn prachtig gezongen en geleverd met een boeiende en vertederende mix van charisma en emotionele eerlijkheid."

Lees hier de volledige recensie

NME - Vier sterren

"Zijn laatste album is net zo vriendelijk als hij lijkt in interviews: zelfverzekerd, maar bescheiden en soms moeilijk te doorgronden. Er is waarschijnlijk een wiskundige formule voor het succes van Ed Sheeran, maar hij is de enige die die cijfers kan kraken."

Lees hier de volledige recensie

Independent - Drie sterren

"Diehard fans krijgen geen genoeg van zijn ballads en die levert hij zeker op dit album. Maar voor deze luisteraar, net als op het album X, zijn de het de bonusnummers waar Sheeran juist schittert en waar het klinkt alsof hij de meeste plezier heeft."

Lees hier de volledige recensie