O'G3ne presenteerde vrijdag voor het eerst Lights and Shadows, het lied waarmee zij op 11 mei meedoen in de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev. De recensenten zien de ballad van de drie zussen als een kwalitatieve, maar wel typerende Songfestivalinzending.

NRC – drie sterren

"De ballad begint akoestisch en bouwt bombastisch op, als een soort mix tussen Celine Dion en een EDM-hit. De samenzang waar het nummer vol mee zit – het handelskenmerk van O'G3ne – is ontzettend hoog en op de plaat bijzonder zuiver. (…) Op het randje van kitsch, zoals past in de songfestivaltraditie. Nu is alleen nog de vraag of het nummer wel origineel genoeg is."

Lees de volledige recensie hier

Volkskrant – vier sterren

"Aan het einde van iedere zin wordt het laatste woord steeds afgesloten met een smachtend zuchtje. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar samen kleuren de drie stemmen warm en verfijnd, zeker als ze in de refreintjes in oplopende emoties de hoogte in kringelen. Het mooist is de samenzang in de tweede helft van het liedje, waarin de stemmen in het refrein echt onmogelijk hoog worden, en toch eng zuiver blijven. Hier doet de vocale stapeling zelfs wat denken aan die van Queen, en verdomd: steeds nét voor het refrein klinkt een klein elektrisch gitaargilletje, met de groeten van Brian May. Een leuke vondst."

Lees de volledige recensie hier

Algemeen Dagblad – drie sterren

"Hoewel het verwachte lange a cappella-gedeelte ontbreekt, krijgen Lisa, Amy en Shelley alle ruimte om te excelleren. Ze zullen in Kiev zonder enige twijfel bij de vocale top horen. Het refrein -toch de kurk waarop een Eurovisie-succes drijft- is bovengemiddeld. Aanstekelijk, makkelijk mee te zingen en al vlot diep genesteld in het geheugen van de luisteraar. Tekstueel gezien is de song wel nogal mager. Uiteraard: de achterliggende boodschap is prachtig." 

Lees de volledige recensie hier