O'G3ne heeft vrijdag voor het eerst het nummer Lights and Shadows laten horen. Met het nummer staan ze in mei op het Eurovisie Songfestival in Kiev.

De drie zussen staan op donderdag 11 mei in de tweede halve finale. Zij nemen het dan op tegen onder andere Rusland, Malta en Bulgarije.

Lisa, Amy en Shelley Vol presenteerden vrijdag hun songfestivalnummer in Amsterdam. Ze vertelden dat vooral de boodschap van het lied belangrijk is. Shelley: "Dit nummer is een ode aan onze moeder, die ernstig ziek is."

Lisa: "Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die ziek is en weet hoe je leven ineens op zijn kop kan komen te staan. Vandaar de titel Lights and Shadows."

Amy: "We willen met dit nummer iedereen een hart onder de riem steken. Een boodschap van kracht en positiviteit." Shelley: "Dat willen we ook uitdragen in Kiev. De boodschap is belangrijk. Die sneeuwt natuurlijk snel onder in het spektakel, maar bij ons ligt daar de nadruk op."

Met dit nummer gaat O'G3ne naar het Eurovisie Songfestival
Met dit nummer gaat O'G3ne naar het Eurovisie Songfestival

Tweede halve finale

Voor het eerst in vijf jaar staat Nederland in de tweede halve finale. De laatste jaren mochten achtereenvolgend Anouk, The Common Linnets, Trijntje Oosterhuis en Douwe Bob al op de eerste dag van het festival aantreden. Douwe Bob bereikte vorig jaar de finale door vijfde te worden in de eerste voorronde. In de eindronde viel de zanger met een elfde plaats net buiten de top 10.

De drie zussen die samen O'G3NE vormen, deden bijna tien jaar geleden ook al mee aan het Junior Songfestival. In 2014 wonnen ze The Voice of Holland.

In 2016 ging Jamala er met de winst vandoor met het protestlied 1944 over de deportatie van circa 200.000 Krim-Tataren tijdens het bewind van Josef Stalin. Ze versloeg daarmee landen als Australië en Rusland, die veel toegankelijkere popnummers hadden afgeleverd.

'Kleding van O'G3ne op Songfestival moet chic zijn’
'Kleding van O'G3ne op Songfestival moet chic zijn’