Shakira en zanger Carlos Vives worden door een Cubaanse zanger beschuldigd van het stelen van het nummer La Bicicleta, waarmee ze dit jaar een Latin Grammy Award wonnen.

De zangeres en Vives (55) zouden een deel van een couplet en het refrein hebben gebruikt van zijn liedje uit 1997, Yo Te Quiero Tanto. Dat zegt zanger Livan Rafael Castellanos, ook bekend als Livam.

Castellanos diende de aanklacht in bij een rechtbank in Spanje, het land waar Shakira woont. Een woordvoerder van de rechtbank meldt aan BBC dat de zaak vooral gaat over de melodie en de teksten van beide liedjes.

Shakira (40) zingt met Vives in La Bicicleta (de fiets) het stukje "que te sueno y que te quiero tanto" (ik droom van jou en houd heel veel van jou). De Cubaanse zanger zingt in zijn nummer: "yo te quiero, yo te quiero tanto" (ik houd van jou, ik houd heel veel van jou).

Volgens de Spaanse krant El Mundo probeerden de twee partijen in oktober al om er onderling uit te komen, maar die bespreking liep op niets uit. Een woordvoerder van Shakira wilde niet reageren op de zaak.

La Bicicleta versus Yo Te Quiero Tanto
La Bicicleta versus Yo Te Quiero Tanto