Avril Lavigne heeft een nieuw platencontract met BMG getekend. De komst van haar nieuwe album komt daarmee steeds dichterbij. De plaat zou dit jaar uit moeten komen.

"Enorm spannend om onderdeel van de BMG-familie te worden en met ze te werken aan mijn zesde album", schrijft Lavigne bij een video die ze plaatste op Instagram. Haar laatste album dateert uit 2013.

De 32-jarige zangeres, die eind vorig jaar al naar een nieuw album hintte, was toe aan nieuwe mensen om zich heen. "Ik had de behoefte aan nieuwe energie en het voelt nu alsof ik herboren ben", zegt ze in de video.

Lavigne stelt dat ze de afgelopen periode door diepe dalen is gegaan. "Het schrijfproces is therapeutisch voor me geweest en heeft me kracht gegeven. Dit album is een organisch proces geweest en komt vanuit een oprecht gevoel."

Lyme

Het vervolg op het laatste album van de zangeres heeft een paar jaar op zich laten wachten. Dit zou mede komen doordat in 2014 de ziekte van Lyme bij haar werd geconstateerd.

Ook op relationeel vlak zat het Lavigne niet mee. In 2015 zag ze haar huwelijk met Chad Kroeger stranden, de zanger van de band Nickelback. Het was het tweede huwelijk dat eindigde voor de zangeres. Van 2006 tot 2010 was ze getrouwd met zanger Deryck Whibley.

Het album moet volgens Lavigne een positieve uitwerking hebben op iedereen die ernaar luistert. "Ik hoop dat het een inspiratie is voor veel mensen."