Lady Gaga zal Beyoncé vervangen op het Amerikaanse festival Coachella. De zwangere zangeres moest afzien van haar optreden op doktersadvies.

Lady Gaga speelt op allebei de weekenden. Organisatoren zijn bezig de laatste dingen te regelen voor haar optreden in Indio, Californië.

Vijf dagen geleden maakte Beyoncé bekend, in tegenstelling tot eerdere berichten, toch niet op te treden op advies van haar doktoren. De zangeres is momenteel in verwachting van een tweeling. Het is niet bekend wanneer ze is uitgerekend.

Het optreden van Lady Gaga valt samen met een druk jaar voor de zangeres. In januari verzorgde ze de halftime show bij de Super Bowl, ook start haar wereldtournee Joanne in augustus.

Vrouw

Billboard meldt op basis van ingewijden dat het voor Coachella belangrijk was om voor Beyoncé een vrouwelijke vervanger te vinden. Lady Gaga is de eerste vrouwelijke headliner van het festival sinds Björk in 2007.

Naast Gaga zijn ook Radiohead en Kendrick Lamar headliners. Het kunst- en muziekfestival in april trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.