De Amerikaanse rapper Xzibit wil nog drie platen maken. Daarna gaat hij zich alleen nog maar richten op het produceren van muziek en het begeleiden van jong talent. Ook wil Xzibit meer tijd vrijmaken voor zijn gezinsleven.

Dat zegt de 42-jarige rapper in een interview met FunX-dj Fernando Halman dat dinsdag op Halmans site Nandoleaks is verschenen.

"Ik wil in totaal tien albums maken. Ik zit nu op zeven, dus ik heb er nog drie te gaan", aldus Xzibit. "Ik heb nu een ander leven dan toen ik twintig jaar geleden begon. Ik ben nu getrouwd, heb een gezin. Ik heb mijn hele leven gewijd aan hiphop, nu wil ik er zijn voor mijn familie."

Doorbraak

De rapper maakte zijn eerste album in 1996. Zijn grote doorbraak kwam in 2000 met zijn derde plaat Restless. Behalve als zanger is Xzibit ook bekend als presentator van de MTV-show Pimp my Ride en van zijn werk als acteur, onder meer in de serie Empire. Hier lag de afgelopen jaren de nadruk op; zijn voorlopig laatste plaat bracht de rapper uit in 2012.

Behalve over zijn eigen werk praat Xzibit ook over zijn zoon Tremayne, die inmiddels onder de artiestennaam Tre Capital zelf muziek maakt. "Ik ben heel trots dat hij zelf zijn eigen weg in het leven vindt. Ik ben heel trots dat hij niet leunt op mijn naam maar zelf naam probeert te maken. Dat is de enige manier om écht iets te bereiken in het leven."