Popster The Weeknd trad vrijdagavond op in de Ziggo Dome in Amsterdam. De Nederlandse recensenten zijn overwegend enthousiast over het optreden van de Canadees, maar hebben wel wat kanttekeningen. Een overzicht van de reacties. 

AD - drie sterren

"The Weeknd moet zich verder bekwamen in het onderhouden van contact met het publiek in zo'n immense zaal, maar de R&B-crooner bezit wel de persoonlijkheid om een concert van formaat te dragen. Neemt niet weg dat wie hem vocaal hoorde excelleren op een ballad als Ordinary Life stiekem verlangt die honingzoete stem eens in de beslotenheid van een clubzaaltje te horen." 

Lees hier de volledige recensie

NRC - drie sterren

"Praktisch in zijn eentje bespeelde hij de uitverkochte zaal met zoete r&b-liedjes en stoere teksten over seks en drugs. Er stonden weliswaar drie muzikanten op het podium, maar de ingeblikte muziek was zonder hun inbreng ook wel doorgegaan. The Weeknd maakte er een onemanshow van, met een stem die lonkte naar het melodieuze van Michael Jackson." 

Lees hier de volledige recensie

Het Parool - drie sterren

"Het euvel zit hem hier vooral in de eenvormigheid van de setlist, waardoor het lijkt alsof Tesfaye (zijn echte naam is Abel Tesfaye, red.) welgeteld één variant praatzingcouplet in huis heeft en verder niets. Dat wordt goedgemaakt door een aantal dingen: zijn glasheldere, erg mooie zangstem en knallers van hits als Can't Feel My Face, het Tears For Fears-citerende Secrets en de pulserende Daft Punk-collaboratie Starboy."

Lees hier de volledige recensie

De Telegraaf - geeft geen sterren

"Onder een gigantische driehoekige lichtconstructie, die deed denken aan een retro Star Wars-ruimteschip, bleef The Weeknd onvermoeibaar op en neer rennen over een catwalk middenin de zaal. Een dansroutine kon je het niet noemen - dansen was voor het publiek - maar indrukwekkend was het wel zo zonder pauze en zonder slok water."

Lees hier de volledige recensie

De Volkskrant - drie sterren

"Als Tesfaye uit enthousiasme midden in een liedje een welgemeend 'thank you Amsterdam' laat ontvallen, hoor je hem gewoon doorzingen. Dat zijn zang blijkbaar al is voorgeprogrammeerd doet niks af aan de feestvreugde. Het is tegenwoordig ook bijna regel in de hiphop en r&b: meezingen en rappen over eigen, vooraf opgenomen vocalen. Ook de muziek is al opgenomen. De driekoppige band staat er zelfs een beetje zielig bij op het podium."

Lees hier de volledige recensie