David Bowie is de grote winnaar van de Brit Awards 2017. De zanger, die begin 2016 kwam te overlijden, won de prijs voor zowel beste mannelijke Britse soloartiest als beste Britse album van het jaar, voor de plaat Blackstar.

Duncan Jones, de zoon van David Bowie, nam onder anderen de prijzen in ontvangst. Hij zei dat zijn vader er vooral voor stond "om mensen te ondersteunen die een beetje gek, vreemd of anders zijn". Hij droeg de award voor het beste album daarna op aan iedereen die "anders" is.

Emeli Sandé kreeg de prijs voor beste vrouwelijke Britse artiest. Ook werd er tijdens de awardshow uitgebreid te tijd genomen om grote namen uit de muziekindustrie te herdenken die in 2016 kwamen te overlijden, met name bij George Michael. De zanger overleed tijdens Kerst vorig jaar.

Little Mix

Meidengroep Little Mix won voor het eerst een Brit Award. Het viertal kreeg tijdens de ceremonie die plaatsvond in het evenementencomplex The O2 in Londen de prijs voor beste Britse single.

De groep kreeg de prijs voor het nummer Shout Out To My Ex, de eerste single afkomstig van het meest recente album Glory Days. Little Mix, bestaande uit bandleden Jade, Perry, Leigh-Ann en Jesy opende de show met hetzelfde nummer.

De Brit Awards worden gezien als de belangrijkste muziekprijzen in het Verenigd Koninkrijk. De awardshow werd voor het eerst gehouden in 1977.