Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jan Smit toegevoegd aan De Toppers

Jan Smit is toegevoegd aan de formatie De Toppers. De zanger versterkt vanaf nu Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom tijdens hun concerten.
Door NU.nl/ANP

Dit werd maandagavond bekendgemaakt in RTL Late Night

Dat hij groot fan van De Toppers is, is geen geheim. "Hij heeft geen aflevering gemist", zei Topper René Froger. "Hij is al die jaren geweest. Hij is van huis uit zo’n Toppers-fan en hij is ook te gast geweest."

"Ik ben ongelofelijk blij dat ik vanaf volgend jaar echt officieel Topper ben. Daar heb ik jaren naar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver", aldus Smit. Hij hoopt nog jaren samen te kunnen werken met René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom.

Dit jaar wordt hij 'gedoopt' tijdens de jaarlijkse concerten in de Amsterdam ArenA. "Ik kan dit jaar een beetje inwerken", zei de Volendammer zelf. 

Concerten

De Toppers begonnen oorspronkelijk met zangers Gordon, Froger en Gerard Joling. Gordon stopte in 2011. In december 2016 werd voor de eerste keer Toppers in Kerstconcert gehouden. Dit concert werd niet gehouden in de Amsterdam Arena, maar in Rotterdam Ahoy. 

Joling heeft meerdere keren gezinspeeld op het einde van De Toppers, of zijn deelname aan de gelegenheidsgroep. Vorig jaar maakte hij nog een grap door te hinten op een nieuwe samenstelling. 

Dit jaar vinden de concerten plaats op 26 en 27 mei. Het thema is Wild West, Thuis Best.


Lees meer over:

Jan SmitDe Toppers

Aanbevolen artikelen