Zangeres Camila Cabello heeft sinds ze uit de meidengroep Fifth Harmony stapte geen contact meer met haar voormalig collega's.

Cabello zegt in een interview met Billboard wel te hebben geprobeerd om contact te krijgen met de groep, maar die pogingen liepen op niets uit. "Ik wil niet in details treden, want het was erg intens. Het is moeilijk voor me om daarover te praten. Het maakt me verdrietig."

De 19-jarige Cubaanse stapte in december 2016 uit de groep. De geruchten gingen al langer dat het rommelde binnen Fifth Harmony. "Ik denk dat er altijd een bepaalde spanning in de groep is geweest."

Cabello wilde graag ook eigen liedjes schrijven en zingen, maar zolang ze in Fifth Harmony zat was daar weinig tijd en ruimte voor. In 2015 werkte ze samen met Shawn Mendes aan het nummer I Know What You Did Last Summer en maakte ze muziek met Major Lazer.

De zangeres timmert momenteel aan de weg als solo-artiest. De verwachting is dat ze later dit jaar haar eerste solo-album uitbrengt.

'Geen makkelijke keuze'

Het was voor Cabello geen makkelijke keuze om de succesvolle groep te verlaten. "Het makkelijkste voor mij zou geweest zijn dat ik mijn mond houd, de liedjes zing, de kleding draag en doorging. We zaten op de top van onze kunnen."

"Wat ik heb gedaan was zeker geen veilige optie, maar dat zit nu eenmaal in mijn dna, zo voedde mijn moeder mij op. Ik voel me goed nu", aldus Cabello.

"Ik weet dat mensen zich afvragen of ik succesvoller word nu ik uit Fifth Harmony ben. Maar voor mij is het alleen belangrijk dat ik elke dag in de studio zit en groei als artiest. Ook wil ik zingen vanuit mijn hart. Dat is voor mij succes. De resultaten maken niet uit", besluit Cabello.

Ruzie

Andere leden van Fifth Harmony hebben sinds Cabello's vertrek al meerdere keren uitgehaald naar de zangeres. Deze maand gooide groepslid Lauren Jauregui er nog een tweet uit, waarvan fans vermoeden dat die gericht was naar Cabello.

Fifth Harmony gaat voorlopig met de resterende vier leden door: Ally Brooke, Normani Kordei, Dinah Jane en Lauren Jauregui. Er is vooralsnog geen sprake dat Cabello zal worden vervangen.