Douwe Bob brengt eerbetoon aan slachtoffers WOII

Douwe Bob Posthuma brengt op 4 mei een eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De singer-songwriter woont de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork bij.

"Het is voor mij een grote eer om gevraagd te worden om te spelen tijdens deze belangrijke herdenking op deze zeer belangrijke plek", zegt Posthuma.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft hem gevraagd onder meer zijn nummers Pass It On en Fine Line te spelen op 4 mei. "Het doet me veel dat het Herinneringscentrum me heeft gevraagd vanwege de inhoud van mijn nummers."

De dodenherdenking bij oorlogsmonument Westerbork begint om 19.00 uur met een stille tocht. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen uit de herdenking bij te wonen.

Volgens Posthuma mag de geschiedenis nooit vergeten worden. "Om het heden te begrijpen moet je het verleden kennen. Het is, nu misschien wel meer dan ooit, erg belangrijk dat we niet vergeten wat er is gebeurd, zodat deze geschiedenis zich nooit meer herhaalt. Als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat met liefde."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie