Na achttien jaar stopt organisator ID&T met de Nederlandse editie van het dancefeest Sensation. Op zaterdag 8 juli vindt de allerlaatste Sensation in Amsterdam plaats, met als thema The Final.

Tijdens de laatste editie worden optredens verzorgd door onder anderen Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano, Axwell & Ingrosso en Fedde le Grand.

De organisatie houdt nog één dj geheim, maar het zou gaan om één van de grootste namen van dit moment. Tijdens het laatste uur treedt een groot aantal Nederlandse dj's aan, die samen het evenement afsluiten.

Sensation begon in 2000 in de Amsterdam ArenA en trekt jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers. Voor de feestgangers geldt de dresscode dat iedereen in het wit gekleed moet komen.

Later volgde er ook een 'zwarte' editie, die tussen 2002 en 2008 plaatsvond en waar hardere house werd gedraaid. De Sensation-feesten verplaatsten zich al snel over de wereld en inmiddels is het in 34 landen verspreid en wordt het over vijf continenten gehouden.

Iets nieuws

Het concept, dat meerdere prijzen heeft gewonnen, blijft in het buitenland bestaan. Volgens een woordvoerder komt er voor de Nederlandse Sensation iets nieuws in de plaats. Wat dat is, wordt eind dit jaar bekendgemaakt.

De kaartverkoop voor de laatste editie in Amsterdam begint op 27 februari om 16.00 uur.

Trailer Sensation 2016 Angels and Demons
Trailer Sensation 2016 Angels and Demons