Adele heeft zondagavond (lokale tijd) in Los Angeles haar eerbetoon aan George Michael al na een minuut onderbroken. De zangeres kampte met microfoonproblemen en wilde opnieuw beginnen.

"Ik weet dat het live televisie is, het spijt me", zei ze toen ze het nummer Fast Love afkapte. Na het afbreken van het nummer gooide de 28-jarige zangeres er een paar scheldwoorden uit, die er door de regie op tijd uit werden gefilterd.

"Sorry voor het vloeken. Maar ik moet dit goed doen voor hem", verwees ze naar de op Eerste Kerstdag overleden Michael. "Mag ik opnieuw beginnen?", vroeg de zangeres aan de regie. Daarop begon de zangeres opnieuw met haar optreden. Toen ze later in de show een prijs won bood ze opnieuw haar excuses aan voor het vloeken.

Adele start eerbetoon George Michael bij Grammy's opnieuw
28
Adele start eerbetoon George Michael bij Grammy's opnieuw

Veel collega artiesten gaven Adele lof op sociale media. "Adele, jij krijgt elke tweede kans die je nodig hebt. Altijd", schreef cabaretier Ellen DeGeneres. Dj Skrillex prees de oprechtheid van de zangeres. "Dat maakte het optreden extra speciaal. Om te stoppen had je zoveel moed nodig. George zou zo trots zijn geweest."

Opnieuw

Vorig jaar ging het optreden van Adele ook niet vlekkeloos tijdens de Grammy Awards. Doordat haar microfoon in de piano viel klonk het alsof ze zangeres vals zong. "Ik heb het gevoel dat het niet erger kan dan bij de Grammy's, dus ik denk dat ik nu genezen ben van podiumangst."

De zangeres beloofde toen al bij DeGeneres dat ze, als het haar nog eens zou overkomen, zou stoppen en vragen of het opnieuw mag. Daar heeft ze zich zondagavond aan gehouden.