Lady Gaga heeft in de nacht van zondag op maandag de halftime show verzorgd bij de Super Bowl in Houston. De zangeres kondigde ook haar wereldtournee aan.

 

Het is nog niet bekend in welke landen ze zal optreden. Internationale media en kijkers op sociale media noemden haar show voor de Super Bowl spectaculair.

Lady Gaga, die vorig jaar nog het volkslied zong, mocht dit jaar de prestigieuze halftime show invullen. Veel bekende artiesten, waaronder Michael Jackson, Paul McCartney, Madonna, The Rolling Stones en Beyoncé gingen haar voor.

De zangeres liet haar grote hits als medley voorbij komen, zoals PokerfacePaparazziTelephoneBad Romance  en Born This Way. Gaga kwam vanuit het dak het veld op. Ze speelde ook materiaal van haar nieuwste album Joanne, waaronder de ballade Million Reasons.

Lady Gaga treedt op tijdens halftime show Super Bowl
Lady Gaga treedt op tijdens halftime show Super Bowl

Vooraf werd gedacht dat Gaga het podium zou gebruiken om president Trump aan te spreken. Lady Gaga is uitgesproken tegenstander van Trump, maar gebruikte haar zendtijd niet voor een politiek standpunt. Wel zong ze aan het begin van haar show het nummer God Bless America. Ook citeerde ze de Amerikaanse Pledge of Allegiance: "Één natie, onverdeelbaar door vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen."

In tegenstelling tot veel andere halftime shows had Gaga geen gastartiest uitgenodigd. Eerder gingen er geruchten dat, net als vorig jaar, Beyoncé zou optreden.

Drones

Om de show vast te leggen zette de organisatie meer dan honderd drones in. Het is de eerste keer dat de op afstand bestuurbare robots gebruikt zijn voor een liveshow, meldt Variety.

Na het optreden werd vuurwerk afgestoken in het Houston's NRG Stadium, dat plaats biedt aan 73.000 mensen. De finale van de NFL speelt zich af tussen de Atlanta Falcons en de New England Patriots.

Een jaar geleden speelde Coldplay de show in de pauze van de wedstrijd.