Een aantal details van het optreden van Lady Gaga tijdens de Super Bowl zondag zijn uitgelekt. Zo zoemen een paar honderd drones boven Gaga’s hoofd als ze op het podium staat.

Het is de eerste keer dat de op afstand bestuurbare robots gebruikt worden voor een liveshow, meldt VarietyDe drones worden strak geregisseerd en zullen bijpassende, kunstzinnige vormen in de lucht maken.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft toestemming moeten geven voor het gebruik van de drones. Boven het stadion waar de American footballfinale wordt gespeeld geldt een vliegverbod.

Welke nummers Lady Gaga ten gehore gaat brengen, is nog niet bekend. Via Twitter riep de zangeres haar fans op te stemmen op welke liedjes ze graag willen horen. Telephone - Gaga’s duet met Beyoncé - Bad Romance, Poker Face en Born This Way kregen de meeste stemmen.

Tony Bennett

Geruchten dat Beyoncé als verrassing van de partij is voor een duet, bijvoorbeeld bij Telephone, werden eerder deze week tegengesproken door Gaga. Vorig jaar dook Beyoncé op tijdens de pauzeshow van Coldplay, met als resultaat dat er meer over haar werd gesproken dan over de Britse band.

Dat Tony Bennett, met wie Lady Gaga een album opnam, een bijdrage levert aan de show is waarschijnlijker. Volgens Variety kondigt de negentigjarige jazzlegende Gaga aan middels een videoboodschap.

Helemaal nieuw is optreden tijdens de Super Bowl niet voor Lady Gaga. In 2016 zong ze voor aanvang van de wedstrijd het Amerikaanse volkslied. Die eer is dit jaar aan countryzanger Luke Bryan.