John Legend, Celine Dion en Demi Lovato zullen een nummer van de Bee Gees ten gehore brengen tijdens een muzikaal eerbetoon aan de bekende popgroep. Het concert, dat 14 februari plaatsvindt, wordt uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender CBS.

Dat maakt Billboard vrijdag bekend. Naast Legend en Dion zijn onder meer ook countryzanger Keith Urban, popgroep DNCE en het acapella-gezelschap Pentatonix te horen in het Microsoft Theater in Los Angeles. 

Ook Barry Gibb, het enige nog levende Bee Gees-lid, zal optreden. Het eerbetoon wordt gehouden ter ere van het veertigjarig jubileum van de prijswinnende Saturday Night Fever-soundtrack.

Dion werkte eerder samen met de band. In 1998 bracht ze het nummer Immortality uit, dat werd geschreven door de Bee Gees. Zij waren ook te horen als achtergrondzangers.

Iconisch

"De Bee Gees zijn internationale muziekiconen die hebben geholpen om van Saturday Night Fever een vertegenwoordiger te maken van de jaren zeventig-popcultuur", aldus Neil Portnow, de president van The Recording Academy, mede-organisator van het evenement.

"Dankzij hun goede harmonieën, onbetwistbare groove en veel charisma op het podium heeft de band niet alleen een genre gedefinieerd, maar ook een generatie. Ik zie ernaar uit om een van de meest bekende soundtracks die ooit geproduceerd is weer te mogen herbeleven."

De soundtrack van de film met John Travolta won in 1979 de Grammy voor beste album. De Bee Gees, bestaande uit de inmiddels overleden tweelingbroers Robin en Maurice en hun oudere broer Barry (70), scoorden vele hits. Zes daarvan namen zij op voor Saturday Night Fever, waaronder Stayin' Alive en More Than A Woman. Ook componeerden zij de andere muziek van het album.