Bij opnames van een muziekvideo van de Australische hiphopband Bliss n Eso is per ongeluk een acteur doodgeschoten. Dat melden plaatselijke media maandag.

Volgens de politie werd de man doodgeschoten in een bar in de stad Brisbane in het noordoosten van het land. Tijdens de opnames werd een schietpartij gespeeld, waarin met meerdere wapens werd geschoten. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Niemand anders raakte gewond.

De opnames vonden plaats in een bar buiten openingstijd. Volgens de politie was de man in de borst geraakt en stierf hij ter plekke. De politie onderzoekt het incident. De drie bandleden waren niet aanwezig.

Onduidelijk

Het is nog niet duidelijk of bij de opnamen van de schietpartij wapens zijn gebruikt die met scherpe munitie waren geladen. Volgens getuigen is een man door de politie meegenomen. De politie zelf liet in het midden of er iemand was gearresteerd. Voor de video werden acteurs gezocht die een blanke drugsdealer en een dakloze moesten spelen.

De groep is zeer populair in Australië. De laatste twee albums Circus in the Sky en Running on Air bereikten allebei de hoogste hitlijstnotering en platinum status