De tekst van het nummer Dat is Money, van Ali B en Ronnie Flex, is niet antisemitisch. Dat zegt Ali Bouali na aantijgingen van de website joods.nl.

In het desbetreffende nummer rapt Bouali: "maar ik ben op mijn money als een jew, dus ik deporteer ze even naar wat ballers uit de hood". 

Volgens joods.nl draagt Bouali daarmee een "klassiek antisemitisch vooroordeel over Joden" uit.

"In plaats van het virulente antisemitisme onder Islamitische jongeren tegen te gaan, kiest de knuffelmarokkaan klaarblijkelijk om een klassiek antisemitisch vooroordeel over Joden te verspreiden. Tegelijkertijd verkiest Ali eveneens het vrouwelijke geslacht neer te zetten als golddiggers."

'Goede zakenmensen'

Tegen Het Parool zegt Bouali echter dat de bezwaren onterecht zijn: "Ik noem ze juist goede zakenmensen." De zin erna zou volgens de rapper, presentator en ondernemer niet meer dan een woordspeling zijn.

Bouali wil er verder niet veel woorden aan vuil maken. "Als je kijkt op de website en de twitterpagina's waarop ik word aangevallen, zie je dat ze ieder woord uit de mond van een Marokkaan willen omvormen tot iets antisemitisch."