Het team rond zangeres Mariah Carey gelooft dat producenten haar optreden op Times Square tijdens oudejaarsavond bewust hebben gesaboteerd, om zo hogere kijkcijfers te scoren.

Tegen Billboard zegt een woordvoerder van de zangeres dat Carey haar optreden heel erg serieus nam. "Het is een schande dat de productie zo werd opgezet om haar te laten falen."

Carey begon haar optreden vlekkeloos met het zingen van het liedje Auld Lang Syne. Het ging mis toen ze daarna het nummer Emotions inzette. Haar zang liep niet synchroon met de ingestarte geluidsband. De zangeres hoorde zichzelf niet terug en playbackte daarom het gehele optreden. Terwijl de dansers achter haar doorgingen alsof er niets aan de hand was, gaf Carey er de brui aan en liep van het podium. Het optreden werd live uitgezonden in de Verenigde Staten.

Volgens het team van Carey is de zangeres eerder met klachten over haar oordopjes naar Dick Clark Productions gestapt, de productiemaatschappij van de avond, toen ze zichzelf tijdens een interview niet kon horen. De technici verzekerden haar dat op het podium haar oordopjes een andere frequentie zouden krijgen.

Omdat de 46-jarige zangeres het nog niet vertrouwde, ging ze vier minuten eerder het podium op voor een test. Ook toen werkten haar oordopjes niet. Hoewel er opnieuw werd geklaagd, gebeurde er volgens haar team niets.

Het teamvan Carey gelooft nu dat er zo veel dingen fout gingen, ondanks waarschuwingen, dat er sprake is van opzet om "Mariah drama" te krijgen. Ze hebben hun klachten geuit in een e-mail naar de productiemaatschappij.

'Zielig'

Een bron van Dick Clark Productions noemt de aantijgingen van het team van Carey tegenover TMZ "zielig". Volgens de bron wilde Carey zelf geen soundcheck doen, maar liet ze dit over aan een stand-in.

Het productiebedrijf is woedend over de uitspraken van Carey, en bezint zich volgens de entertainmentsite op juridische stappen. Een woordvoerder van het bedrijf noemt het "absurd".

Er waren acht verschillende monitoren op het podium, waardoor Carey zelfs zonder haar oordopjes het geluid kon horen. Volgens de productiemaatschappij heeft Carey haar verhaal veranderd, nadat ze eerst zei dat de verkeerde band werd ingestart. "In uitzonderlijke gevallen zijn er natuurlijk technische problemen die kunnen voorkomen tijdens live-televisie, maar wij hebben nooit als doel gehad om haar optreden moeilijker voor haar te maken. We hebben respect voor haar status in de muziekindustrie."

Op Twitter reageerde Carey zelf op het onfortuinlijke moment. "Shit happens", luidt het bericht van de zangeres.

Carey is vaker onderwerp van kritiek op haar zang. Bijvoorbeeld toen ze tijdens het ontsteken van de lichtjes van de Rockefeller kerstboom in 2014 haar liedje All I Want For Christmas vals zong.