Verschillende zangers en zangeressen hebben een optreden tijdens de inauguratie geweigerd omdat ze vrezen dat het hun imago zal schenden. Volgens bronnen horen sommige artiesten niet eens van hun managers dat er een aanbod is geweest.

Onder anderen Celine Dion en Elton John werden benaderd voor een optreden tijdens de inauguratie van Trump, op 20 januari, maar weigerden volgens TMZ meteen.

Andrea Bocelli werd eerder genoemd als een zekerheid voor de inauguratie, maar de Italiaanse zanger zou toch het optreden hebben geannuleerd toen hij via sociale media veel kritiek ontving.

De entertainmentsite meldt dat het team van Trump verschillende managers van artiesten heeft benaderd, maar dat sommige verzoeken niet eens bij de artiesten zelf terechtkomen. 

The Beach Boys

The Beach Boys is de laatste groep die benaderd zou zijn door het team van Trump. De leden overwegen het optreden nog, heeft een manager laten weten.

De problemen rondom de inauguratie zijn opmerkelijk: iedere keer treden de bekendste artiesten van de wereld op tijdens de ceremonie. Vorige keer zong Beyoncé nog tijdens de inauguratie van Barack Obama.

De enige die tot nu toe is bevestigd is de 16-jarige Jackie Evancho. Zij werd tweede bij America's Got Talent.

Twitter

Trump schreef vrijdag nog op Twitter dat de "A-sterren" allemaal kaarten wilden voor de inauguratie, maar dat ze wat hem betreft niet welkom waren. "Kijk wat ze hebben gedaan voor Hillary, NIKS. Ik wil de mensen!"

Verschillende sterren, waaronder Chrissy Teigen lieten daarop weten dat Trump, hoewel zij niet op hem gestemd hadden, ook hun president zou worden.