Het nummer Starman van David Bowie is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000. Het nummer uit 1972 staat op plaats 270 in de lijst die maandagmiddag door presentator Wouter van der Goes op NPO Radio 2 werd prijsgegeven.

De grootste stijger dit jaar is When We Were Young van Adele. Haar hit stijgt maar liefst 1559 plaatsen: van 1703 naar 144. Alicia Keys met Empire State Of Mind maakt dit jaar een sprong van 1773 naar 221.

Boudewijn de Groot heeft met Avond de hoogste Nederlandse notering, het nummer steeg van de zevende naar de zesde positie. Vorig jaar ging die eer nog naar Claudia de Breij met Mag Ik Dan Bij Jou, dat dit jaar van vier naar acht zakte. De hoogste Nederlandse binnenkomer is Kensington met Sorry op plaats 365.

Luisteraars hebben massaal op de dit jaar overleden artiesten gestemd. De in januari overleden David Bowie staat met 26 nummers in de lijst, acht meer dan vorig jaar. Voor het eerst heeft Bowie een top 10-notering in de Top 2000, met Heroes op de zevende plek.

Prince

De in april overleden Prince heeft dit jaar zeventien noteringen, waarvan zeven nieuwe binnenkomers. Herintreder is The Most Beautiful Girl In The World op nummer 1268. Purple Rain van Prince & The Revolution is de hoogste notering en staat op nummer 13.

Het aantal nummers van de vorige maand overleden Leonard Cohen in de Top 2000 is verdubbeld van drie naar zes met Hallelujah op plaats 29.

De top 3 van de jaarlijkse lijst was al eerder bekend. Op één staat Bohemian Rhapsody van Queen, gevolgd door Hotel California van Eagles en Led Zeppelins Stairway To Heaven. De vierde plek is dit jaar voor Piano Man van Billy Joel en op vijf staat Child In Time van Deep Purple.

De Top 2000 begint Eerste Kerstdag om 9.00 uur met de nieuwkomer Politik van Coldplay.