Het bureau voor toerisme van de Amerikaanse staat Florida betaalde rapper Pitbull in totaal een miljoen dollar om de staat en zijn stranden te promoten in onder meer een muziekvideo.

De productiemaatschappij van Pitbull, PDR Productions, was voor de rechter gedaagd door de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de staat. Die eiste dat het contract tussen de rapper en de overheid openbaar werd gemaakt, meldt TMZ.

Pitbull en zijn bedrijf gaven na veel ophef toe en de rapper publiceerde via Twitter een link naar de contracten. Daaruit blijkt dat Visit Florida, die de staat als toeristische bestemming moet aanprijzen in binnen- en buitenland, de artiest 250.000 dollar betaalde voor zijn videoclip Sexy Beaches. De clip werd opgenomen op de stranden van verschillende badplaatsen in de buurt van Miami.

Ook kreeg de rapper een ton als vergoeding voor zijn portretrecht zodat Visit Florida foto's van hem mocht gebruiken op promotiemateriaal en werd een nieuwjaarsspecial gemaakt waarin Pitbull in Florida te zien was.

Pitbull - Sexy Beaches
Pitbull - Sexy Beaches